×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou
25 minut , Nízká náročnost ,

Zeleninové sendviče s bylinkovou majonézou

Co budu potřebovat

NA MAJONÉZU Nyní v akci
hrst bazalkových lístků
hrst estragonových lístků
hrst pažitky, nasekané
2 stroužky česneku
2 filátka z ančoviček
¼ lžičky soli
120 ml majonézy Nyní v akci
nastrouhaná kůra z ½ citronu Nyní v akci
šťáva z ½ citronu Nyní v akci
NA NAKLÁDANÉ JARNÍ CIBULKY
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
120 ml bílého vinného octa
2 lžičky cukru Nyní v akci
1 lžička soli
¼ lžičky čerstvého mletého pepře
NA SENDVIČE
8 plátků chleba Nyní v akci
2 zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky Nyní v akci
8 silnějších plátků mozzarelly
4 zelená rajčata, nakrájená na plátky Nyní v akci
¾ okurky, nakrájené na plátky
naložené jarní cibulky
hrst klíčků či výhonků – mungo, řeřicha
pár malých salátových lístků

Jak na to?

Všechny suroviny na majonézu, kromě citronové šťávy, rozmixujte dohladka. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a nechte chladit v lednici.
Do středně velké sklenice s víčkem dejte cibulky, ocet, cukr, sůl a pepř. Sklenici zavřete a nechte cibulky alespoň 10 minut naložené, občas protřeste, aby se rozpustila sůl a cukr. Pokud byste nespotřebovali ihned, v lednici vydrží až 1 týden.
Plátky chleba na 1 sendvič opečte a oba potřete silnější vrstvou majonézy. Na stranu chleba s majonézou naklaďte avokádo, mozzarellu, rajče, okurku, nakládané cibulky, klíčky a salát. Přikryjte druhým plátkem chleba (s majonézou dovnitř) a jemně přitlačte. Sendviče můžete také zabalit do svačinového nebo pečicího papíru, nebo je zajistit párátky a rozpůlit.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 16,90
    sleva: −29 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj