Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFilet z  lososa pečený na grilu
Albert logoAlbert logo
  • Filet z  lososa pečený na grilu
Filet z  lososa pečený na grilu

Filet z  lososa pečený na grilu

Chcete-li z grilu něco dobrého a přitom lehkého, určitě vyzkoušejte tento recept.
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 60 g
  • Bazalka čerstvá 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 člž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl 1/2 člž
  • Pórek 1/2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Losos filet 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Máslo 60 g
  • Bazalka čerstvá 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 člž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl 1/2 člž
  • Pórek 1/2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Losos filet 600 g
  • Česnek 2 strouž.

Příprava

1
Máslo nechte změknout a  smíchejte s  bazalkou, petrželkou, solí a  nastrouhanou kůrou z  jednoho citronu. Na chvilku vraťte do ledničky vychladit.
2
Mrkev, pórek a  papriku nakrájejte na jemné nudličky, česnek nasekejte.
3
Připravte si dostatečně velké archy pečicího papíru. Doprostřed každého archu dejte čtvrtinu nakrájené zeleniny. Na ni položte filet z  lososa. Osolte a  posypte nasekaným česnekem. Na každou porci dejte také díl ochuceného másla.
4
Poté pečlivě zabalte do balíčku. Konce můžete k  sobě secvaknout dřevěnými kolíčky, aby lépe držely. Připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru a  pečte 20–25 minut při střední teplotě. Při pečení se papilota nafoukne a  zhnědne.
1
Máslo nechte změknout a  smíchejte s  bazalkou, petrželkou, solí a  nastrouhanou kůrou z  jednoho citronu. Na chvilku vraťte do ledničky vychladit.
2
Mrkev, pórek a  papriku nakrájejte na jemné nudličky, česnek nasekejte.
3
Připravte si dostatečně velké archy pečicího papíru. Doprostřed každého archu dejte čtvrtinu nakrájené zeleniny. Na ni položte filet z  lososa. Osolte a  posypte nasekaným česnekem. Na každou porci dejte také díl ochuceného másla.
4
Poté pečlivě zabalte do balíčku. Konce můžete k  sobě secvaknout dřevěnými kolíčky, aby lépe držely. Připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru a  pečte 20–25 minut při střední teplotě. Při pečení se papilota nafoukne a  zhnědne.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.