×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žampiony portobello s mletým masem a nivou
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Žampiony portobello s mletým masem a nivou

Co budu potřebovat

8 žampionů portobello Nyní v akci
olej Nyní v akci
3 cibule, nakrájené najemno
150 g sýru Niva, rozdrobeného Nyní v akci
400–500 g směsi mletého masa Nyní v akci
sůl a mletý pepř, kmín
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Očistěte žampiony a vykrojte z nich nožičky. Kloboučky poklaďte na plech, vymazaný olejem. Nožičky rozkrájejte a s cibulí je na troše oleje v pánvi osmahněte dosklovita. Vyndejte a nechte zchladnout. K mletému masu v míse přidejte směs nožiček a cibule, nivu, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše důkladně promíchejte a naplňte tím hlavičky hub. Plněné žampiony pečte zhruba hodinu.

Na talíři pokrm ozdobte petrželkou. Jako příloha je výborná bramborová kaše či vařené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj