×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřový řízek v těstíčku
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vánoce , Smažení ,

Vepřový řízek v těstíčku

Co budu potřebovat

600–800 g vepřového masa na řízek (kýta, krkovice, panenka...) Nyní v akci
sůl
2–4 stroužky česneku, prolisované
olej na smažení
snítky rozmarýnu na ozdobu
Na těstíčko
1 lžíce nasekaného rozmarýnu
150 g hladké mouky
15 lžic mléka Nyní v akci
1–2 vejce
1–2 lžíce parmazánu

Jak na to?

Maso nakrájejte na 1cm plátky a zlehka je naklepejte mezi dvěma pruhy potravinářské fólie. Plátky osolte a potřete prolisovaným česnekem. Suroviny na těstíčko prošlehejte a obalujte v něm maso z obou stran.
Řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Při podávání ozdobte rozmarýnem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj