Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový královský špíz
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový královský špíz
Vepřový královský špíz

Vepřový královský špíz

Velmi snadné
16-30 minut
2/5
Středomořská
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory gurmánské 4 ks
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Vepřová plec 400 g
  • Jablečný ocet 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Brambory gurmánské 4 ks
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Vepřová plec 400 g
  • Jablečný ocet 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Paprika červená 1 ks

Příprava

1
Omyjte brambory a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pak brambory sceďte a rozkrojte napůl. Špejle na špízy dejte namočit do studené vody, aby se nasákly.
2
Nakrájejte 400 g Královské vepřové plece na kostky 3 × 3 cm. Dejte je do mísy. Přilijte 100 ml slunečnicového oleje a lžičku jablečného octa. Přisypte lžičku mleté papriky, osolte a opepřete. Rozmarýn nasekejte nadrobno a přidejte ke směsi. Promíchejte a nechte marinovat. Rozpalte gril.
3
Slaninu nakrájejte na kostky 3 × 3 cm. Papriku a půlku cibule očistěte. Papriku nakrájejte na kusy 3 × 3 cm. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny a rozeberte na jednotlivé proužky. Na špejle střídavě napichujte papriku, maso, polovinu brambory, cibuli a slaninu. Nakonec špízy osolte a opepřete.
4
Špízy opékejte na grilu z obou stran 4 minuty. A teď si už jen užívejte kombinaci šťavnatého vepřového s křupavou zeleninou!
1
Omyjte brambory a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pak brambory sceďte a rozkrojte napůl. Špejle na špízy dejte namočit do studené vody, aby se nasákly.
2
Nakrájejte 400 g Královské vepřové plece na kostky 3 × 3 cm. Dejte je do mísy. Přilijte 100 ml slunečnicového oleje a lžičku jablečného octa. Přisypte lžičku mleté papriky, osolte a opepřete. Rozmarýn nasekejte nadrobno a přidejte ke směsi. Promíchejte a nechte marinovat. Rozpalte gril.
3
Slaninu nakrájejte na kostky 3 × 3 cm. Papriku a půlku cibule očistěte. Papriku nakrájejte na kusy 3 × 3 cm. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny a rozeberte na jednotlivé proužky. Na špejle střídavě napichujte papriku, maso, polovinu brambory, cibuli a slaninu. Nakonec špízy osolte a opepřete.
4
Špízy opékejte na grilu z obou stran 4 minuty. A teď si už jen užívejte kombinaci šťavnatého vepřového s křupavou zeleninou!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.