×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí vepřové výpečky
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Domácí vepřové výpečky

Co budu potřebovat

1 kg vykostěného plecka nebo masitějšího bůčku Nyní v akci
2 cibule, nahrubo nakrájené
kmín
mletá sladká paprika
sůl
10 stroužků česneku

Jak na to?

1) Omyté maso nakrájejte na kostky. Rozložte je na pekáč, posypte cibulí, kmínem, paprikou a potřete česnekem.

2) Podlijte horkou vodou, dejte do trouby a při 180 °C pečte 2 až 3 hodiny.

3) Během pečení maso obracejte a dobře hlídejte, aby se vždy vypeklo co nejvíc tuku z masa – a podlévejte ho minimem vody.

4) Dozlatova upečené maso vyndejte z pekáčku, vypečený omastek slijte.

Tip do kuchyně

 

Pokud by se maso připalovalo, zakryjte ho alobalem. Maso se musí péct, ne dusit – ale nesmí se nechat vysušit. Výpečky můžete také nechat ztuhnout s omastkem nebo si je dát teplé – nejlépe s čerstvým chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj