×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová minisekaná
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vepřová minisekaná

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat Nyní v akci
1 lžička cukru Nyní v akci
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj