×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velikonoční krůtí roláda
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Velikonoce , Pečení ,

Velikonoční krůtí roláda

Co budu potřebovat

krůtí stehno Nyní v akci
sůl
pepř
na náplň:
krůtí prso Nyní v akci
1 vejce
smetana
petrželka
sůl
pepř
na přílohu:
brambory Nyní v akci
máslo Nyní v akci
pažitka
sůl

Jak na to?

Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.

Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.

Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj