×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborový salát na Vánoce
45 minut , Příloha , Střední náročnost , Česká , Saláty , Vánoce , Vaření ,

Bramborový salát na Vánoce

Co budu potřebovat

1 kg salátových brambor Nyní v akci
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa Nyní v akci
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce) Nyní v akci
1 lžička dijonské hořčice Nyní v akci
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj