×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Trubičky s Bailey's šlehačkou
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Chuťovky ,

Trubičky s Bailey's šlehačkou

Co budu potřebovat

340 g hladké mouky
½ lžičky jedlé sody
250 g moučkového cukru
2 vejce
80 g medu Nyní v akci
Na náplň a zdobení
50 g tmavé čokolády
2–3 hrsti mandlových lupínků, opečených, nalámaných Nyní v akci
165 g tmavého cukru
50 g másla Nyní v akci
2 lžičky vanilkové esence
460 ml husté smetany ke šlehání
2 lžíce Bailey‘s Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingre­diencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokolá­du rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 mi­nut, aby směs zhoustla a zkarame­lizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuh­nout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochuce­nou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj