×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tříčokoládové dortíky
40 minut , Střední náročnost , Pečení ,

Tříčokoládové dortíky

Co budu potřebovat

Na korpusy
85 g hladké mouky
40 g kakaa holandského typu
80 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžička instantní kávy (granulí) Nyní v akci
špetka soli
60 ml mléka Nyní v akci
1 vejce
Na tmavou čokoládovou pěnu
½ lžičky želatiny/agaru
350 ml smetany ke šlehání
200 g tmavé čokolády Nyní v akci
pár kapek citronu
Na bílou čokoládovou pěnu
lžičky želatiny/agaru
200 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
Na čokoládové hoblinky
tabulka čokolády Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj