×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třešňový džem
60 minut , Střední náročnost , Zavařeniny ,

Třešňový džem

Co budu potřebovat

1 kg třešní,
vypeckovaných
1 Gelfix extra (2 : 1)
½ lžičky másla Nyní v akci
500 g cukru Nyní v akci

Jak na to?

Třešně nahrubo rozmixujte a dejte je do hrnce, nejlépe litinového. Vmíchejte gelfix, vhoďte máslo a zprudka přiveďte k varu. Vařte zhruba 5 minut, občas promíchejte. Přisypte cukr, opět přiveďte k varu a ještě asi 5 minut vařte. Hrnec sundejte z ohně, a odstraňte případnou pěnu. Horkou směs plňte do připravených, horkou vodou důkladně vymytých skleniček. Se skleničkami poklepejte o stůl, abyste odstranili vzduchové bublinky, otřete okraje, skleničky uzavřete a otočte na 5 minut dnem vzhůru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj