×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rigatoni s kachním ragú
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Italská , Pro gurmány , Pečení ,

Rigatoni s kachním ragú

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 kachní stehna
500 g šalotek
1 stroužek česneku
160 ml červeného vína
480–500 ml hovězího vývaru
80 ml rajčatového pyré
2 bobkové listy
300 g těstovin mezzi rigatoni AExc Nyní v akci
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.

3) Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.

4) Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.

5) Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.

6) Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.

7) Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.

8) Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

9) Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci z italské kuchyně naleznete zde.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj