×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny s artyčoky a špenátem
45 minut , Střední náročnost , Vaření ,

Těstoviny s artyčoky a špenátem

Co budu potřebovat

400 g těstovin Nyní v akci
Na pikantní strouhanku
1 lžíce másla Nyní v akci
1 stroužek česneku,
rozdrcený
½ chilli papričky, nakrájené,
zbavená semínek
1 lžička nasekané petrželky
hrst strouhanky
z rozmixovaného
čerstvého bílého pečiva Nyní v akci
Na omáčku
1 lžíce másla Nyní v akci
4 stroužky česneku,
nakrájené na plátky
4 artyčoky, srdíčka
nakrájená na klínky
1 lžíce hladké mouky
300 ml mléka Nyní v akci
125 g mozzarelly
20 g parmazánu
100 g baby špenátu
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte pikantní strouhankou. V kastrůlku rozpusťte máslo, krátce na něm osmahněte česnek, pak chilli papričku a petrželku. Vsypte strouhanku a opražte vše dozlatova.
Dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu.
Na omáčku rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni máslo. Přidejte česnek, minutu opékejte, vsypte artyčoková srdíčka a lehce vše opečte. Přisypte mouku, rychle opražte, vlijte mléko, přidejte oba druhy sýra a vařte, až artyčoky změknou, a omáčka zhoustne (asi 8 minut). Přisypte špenát, nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
Do omáčky v pánvi přidejte scezené uvařené těstoviny a vše promíchejte. Rozdělte na talíře a každou porci posypte pikantní strouhankou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj