×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Telecí krk pečený na šalvěji a česneku
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Co budu potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření Nyní v akci
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj