×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tagliatelle s boloňským ragú
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Tagliatelle s boloňským ragú

Co budu potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na tagliatelle s boloňským ragú
55 g másla
55 g prosciutta nebo pancetty, nakrájené Nyní v akci
1 velká mrkev, nakrájená na kostky
1 celerový řapík, nakrájený
1 cibule, nakrájená najemno
100 g mletého libového telecího nebo hovězího masa Nyní v akci
100 g mletého libového vepřového masa
100 ml suchého červeného vína
hovězí nebo kuřecí vývar podle potřeby
3 lžíce rajčatového protlaku Nyní v akci
sůl a pepř
450 g čerstvých tagliatelle podle
základního receptu a postupu vpředu
60 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Základní recept na těsto:
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Tagliatelle:
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.

Tagliatelle s boloňským ragú:
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj