×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sýrový hamburger
90 minut , Střední náročnost ,

Sýrový hamburger

Co budu potřebovat

750 g mletého hovězího masa Nyní v akci
2 kyselé okurky, nasekané najemno Nyní v akci
sůl a pepř
velká hrst hladkolisté petržele, nasekané
2 chilli papričky, nasekané nahrubo
2 krajíčky chleba, zbavené kůrky Nyní v akci
1 vejce, našlehané
6 hamburgerových housek nebo ciabatt
150 g sýra s modrou plísní Nyní v akci
majonéza nebo kečup
100 g míchaného čerstvého salátu Nyní v akci

Jak na to?

V míse smíchejte maso, okurky, sůl a pepř. V mixéru rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Rozmixovanou hmotu přidejte k masu, vmíchejte vejce a dobře propracujte. Z masového těsta vytvarujte 6 burgerů. Uprostřed každého vytlačte lžičkou důlek, aby se při grilování nenafoukl.
Rozpalte gril na vysoký žár. Burgery grilujte 3–4 minuty z každé strany. Poslední minutu opečte housky řeznou stranou k žáru. Housky rozložte na pracovní plochu, na spodní stranu dejte burger, na něj sýr, majonézu nebo kečup, salát a přiklopte vrškem housky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj