×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Středomořská roláda
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pečení ,

Středomořská roláda

Co budu potřebovat

670–750 g vepřové kýty Nyní v akci
150 g slaniny, na kostičky Nyní v akci
1 lžíce másla
1 stroužek česneku, rozmělněný
200 g čerstvého špenátu
60 ml bílého vína
4 jarní cibulky, nasekané
200 g sýru feta
1 hrst sušených rajčat naložených v oleji, nasekaných Nyní v akci
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
sůl
pepř
Na krustu
60 ml dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
sůl, pepř
po 1 lžíci čerstvého oregana a tymiánu

Jak na to?

Kýtu omyjte, osušte a ostrým nožem nadvakrát nařízněte „do knihy“, abyste získali z masa co největší plochu. Nejprve veďte řez (držíte-li nůž v pravé ruce) zprava doleva – asi ve třetině tloušťky masa odshora – ovšem nedořezávejte, pak veďte řez zleva doprava v druhé třetině – opět nedořezávejte. Maso „rozevřete“ a ještě zlehka naklepejte.
Slaninu nechte v pánvi nasucho pustit tuk, pak přidejte máslo a česnek a chvíli opékejte (dejte pozor, aby česnek nezhořkl). Do pánve vsypte špenát a nechte jej zavadnout. Přilijte víno a chvíli povařte, aby se odpařil alkohol. Odstavte, nechte zchladnout.
Poté ke špenátové směsi přidejte jarní cibulky, nadrobený sýr feta, sušená rajčata a tymián. Směs podle chuti osolte a opepřete. Z obou stran osolte i maso. Pak k jedné z delších stran masa naklaďte směs a maso stočte do rolády. Svažte kuchyňským provázkem.
Smíchejte přísady na krustu, směsí potřete roládu. Dejte ji do pekáčku, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj