×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Staročeská zelňačka s klobásou
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká ,

Staročeská zelňačka s klobásou

Co budu potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor Nyní v akci
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy Nyní v akci
250 ml mléka Nyní v akci
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj