×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátové pesto
10 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Mexická , Dipy a studené omáčky ,

Špenátové pesto

Co budu potřebovat

450 g čerstvého špenátu
2 stroužky česneku
1/4 lžičky chilli
100 g mandlí Nyní v akci
100 g parmazánu
150 ml olivového oleje Nyní v akci
kůra z 1 citronu Nyní v akci
sůl
chleba Nyní v akci
sardinky Nyní v akci
citron Nyní v akci

Jak na to?

Špenát zalijte vroucí vodou a nechte jej zavadnout. Vodu sceďte a špenát vyždímejte. Poté ho spolu s česnekem, chilli, mandlemi a parmazánem do­hladka rozmixujte. Přilévejte olej, abyste získali spíš hustší směs. Nakonec vmí-chejte citronovou kůru a dochuťte solí. Pesto podávejte na opečeném chlebu spolu se sardinkami a skrojky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj