×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety puttanesca
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Vaření ,

Špagety puttanesca

Co budu potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na špagety:
sůl a pepř
těsto podle základního receptu
olivový olej Nyní v akci
4 stroužky česneku, nasekané najemno
3 filátka z ančoviček, nakrájená nadrobno
2 čerstvé chilli papričky se semínky, nakrájené na proužky
hrst černých oliv, nasekaných Nyní v akci
2 hrsti cherry rajčátek, rozpůlených Nyní v akci
hrst čerstvých bazalkových lístků
hoblinky parmazánu k podávání

Jak na to?

Základní recept na těsto:
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Špagety:
Rozválený plát těsta srolujte po délce do závinu. Sekáčkem nebo velkým nožem krájejte asi 2 mm široké proužky.

Špagety puttanesca:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte z něj špagety podle výše uvedeného postupu. Do pánve nalijte větší množství olivového oleje, přidejte česnek, ančovičky a chilli papričky. Přidejte olivy a opékejte zhruba 2 minuty, dokud nezačne mít česnek zlatavou barvu a ančovičky se nerozpadnou. Přidejte cherry rajčátka, přilijte trochu vařící vody, kterou máte připravenou na těstoviny, a přiklopte. Duste 3–4 minuty, až rajčátka změknou. Těstoviny vhoďte do hrnce s vařící vodou a vařte zhruba 2 minuty. Slijte je, ale nechte si stranou asi 200 ml vody, v níž se vařily. Do omáčky přidejte bazalkové lístečky a těstoviny spolu s vodou, kterou jste si nechali stranou (těstoviny se nebudou lepit), a zlehka promíchejte. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj