×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety carbonara
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Vaření ,

Špagety carbonara

Co budu potřebovat

400 g kvalitních špaget
200 g libové slaniny nebo domácího uzeného bůčku Nyní v akci
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
50 g másla Nyní v akci
4 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Jak na to?

1. Do velkého hrnce dám vařit vodu a hodně ji osolím. Jakmile se začne voda vařit, vložím do ní špagety a uvařím je na skus podle návodu na obalu.
2. Mezitím si nakrájím najemno slaninu, nastrouhám parmazán a rozmáčknu česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřeju máslo a vsypu do něj slaninu a česnek. Slaninu nechám na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndám a vyhodím.
3. Pánev udržuju jen na úplně malém plameni. Vyndám vařené těstoviny kleštěmi nebo je sliju, ale vodu, ve které se vařily, nevyliju. Těstoviny přidám do pánve. Žloutky prošlehám v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundám z plotny a přiliju k nim vaječnou směs.
4. Promíchávám těstoviny dvěma vidličkami, občas je zdvihnu, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidám pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservíruju na talíř, opepřím je a posypu zbylým parmazánem.
Tip - Místo těstovin někdy používám vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které mi zbyly z nedělního oběda. Můj děda tomu říkal uhlířina a klidně k tomu přidal i kyselé zelí, což tedy se špagetami carbonara už mnoho společného nemělo.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj