×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tradiční šišky s mákem
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření ,

Tradiční šišky s mákem

Co budu potřebovat

500 g brambor Nyní v akci
150 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky
špetka soli
1 vejce
1 sáček mletého máku
moučkový cukr
150 g másla Nyní v akci

Jak na to?

Tradiční český pokrm šišky s mákem znáte jistě z dětských let. Už jste je vyzkoušeli doma?

1) Brambory uvařte ve slupce doměkka.

2) Nechte zcela zchladnout, oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla.

3) Přidejte mouku, dětskou krupičku, sůl a vejce. Nejlépe rukama uhněťte do pružného těsta.

4) Rozdělte ho na 4 díly, z každého utvořte tenký váleček, nakrájejte na kousky, mírně je rozválejte mezi dlaněmi a postupně uvařte ve vroucí osolené vodě.

5) Až šišky vyplavou na povrch, ještě 2 minuty je povařte.

6) Šišky dejte na talíř, posypte je mletým mákem, moučkovým cukrem a zalijte rozpuštěným máslem.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také podobný recept na nudle s mákem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj