×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Šestihodinová kachna
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Šestihodinová kachna

Co budu potřebovat

1 kachna Nyní v akci
sůl
kmín
100 ml mléka Nyní v akci

Jak na to?

Kachnu důkladně ze všech stran osolte – solí potřete i břišní dutinu – a okmínujte. Dejte do pekáčku, přiklopte a dejte na 24 hodin odležet, aby sůl prostoupila do všech částí masa. Pak kachnu lehce podlijte mlékem, opět přiklopte a dejte do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečte 6 hodin bez jediného zásahu. Pak odklopte, teplotu zvyšte na 200 °C a 10–15 minut dopečte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj