×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z pečené červené řepy s mozzarellou
40 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Italská , Saláty , Něco lehkého , Pečení ,

Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Co budu potřebovat

500 g předvařené vakuované řepy
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + navíc Nyní v akci
2 lžíce medu
sůl, pepř
250 g mozzarelly, natrhané na kousky Nyní v akci
1 sáček rukoly
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho

Jak na to?

Máte chuť na červenou řepu? Zkuste si tedy připravit vydatný salát z pečené červené řepy s mozzarellou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každou řepu nakrájejte na 4–6 dílků a dejte do misky.

3) Tymián, balzamikový ocet, olej a med smíchejte v mističce, a pak přidejte k řepě.

4) Promíchejte, dobře osolte a opepřete, a pak přendejte na pečicí plech.

5) Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá.

6) Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z jednoho citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek, osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.

Tip do kuchyně

 

Pokud byste raději trochu vydatnější salát, upečte spolu s řepou ještě na kousky nakrájené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj