×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z kapustiček se slaninou
50 minut , Příloha , Střední náročnost , Vánoce ,

Salát z kapustiček se slaninou

Co budu potřebovat

80 ml olivového oleje Nyní v akci
210 g hrubé strouhanky z bílého pečiva
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených Nyní v akci
1 kg růžičkové kapusty, očištěné
velká hrst kerblíku nebo hladkolisté petrželky
1,5 lžíce citronové šťávy (podle chuti) Nyní v akci
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Opečte na něm strouhanku dozlatova. Pak přidejte česnek, citronovou kůru, osolte a opepřete a ještě minutu míchejte. Opečenou strouhanku dejte stranou a do pánve dejte kousky slaniny a opečte je dokřupava.
V osolené vodě povařte půl minuty přepůlené kapustičky. Slijte a zchlaďte je ledovou vodou. Dejte je do misky se strouhankou a kerblíkem či petrželkou. Prošlehejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu a cukr a zálivkou přelijte salát.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj