×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Co budu potřebovat

500 g hladké mouky + na poprášení
250 ml mléka Nyní v akci
125 g krupicového cukru + 2–3 lžíce do tvarohu
1/2 kostky droždí Nyní v akci
3 vejce + 1 žloutek
100 g másla
1 lžičky citronové kůry
1/4 lžičky soli
500 g tvarohu Nyní v akci
300 g rybízu
Na drobenku:
140 g hrubé mouky
90 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
100 g másla

Jak na to?

1. Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2. Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, až těsto zdvojnásobilo objem. 3. Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem, posypte rybízem a drobenkou z hrubé mouky, obou cukrů a másla. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %
  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 21,90
    sleva: super cena

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj