Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŘecká musaka
Albert logoAlbert logo
  • Řecká musaka
Řecká musaka

Řecká musaka

Náročné
16-30 minut
0/5
Řecká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mléko 300 ml
  • Mleté maso hovězí 750 g
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Lilek 2 ks
  • Rajče 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Brambory 3 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový
  • Bílé víno 100 ml
  • Skořice mletá 1 člž
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Mouka hladká 35 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Citronová kůra 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 35 g
  • Mléko 300 ml
  • Mleté maso hovězí 750 g
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Lilek 2 ks
  • Rajče 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Brambory 3 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový
  • Bílé víno 100 ml
  • Skořice mletá 1 člž
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Mouka hladká 35 g
  • Bobkový list 2 ks

Příprava

1
V širším hrnci osmahněte najemno nasekanou cibuli na troše olivového oleje doměkka. Pak přihoďte česnek a po minutě i mleté maso. Opékejte ho dohněda, dokud se zcela nerozpadne na malé kousky.
2
Přidejte skořici, víno a 400 g rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte probublávat půl hodinky. Pak do směsi vmíchejte 2 lžíce nasekané petrželky, ochuťte solí a pepřem.
3
Zatímco dusíte maso, uvařte 3 brambory. Poté opečte na troše olivového oleje lilky nakrájené na kolečka. Z obou stran a pěkně dohněda. Přendejte je na kuchyňské ubrousky a nechte odsát přebytečný tuk.
4
Udělejte si bešamel: máslo rozpusťte na pánvi, přimíchejte mouku, chvíli opékejte a pak zalijte mlékem, přidejte bobkové listy, celý pepř a dvě lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry a 10-15 minut povařte. Vyndejte pepř a bobkový list a osolte podle chuti. Nakonec do bešamelu rozmíchejte dvě vejce a sýr.
5
Začněte vrstvit do středně velké zapékací mísy o objemu zhruba dva litry: na dno dejte část lilků, osolte je, na ně dejte masovou směs, kolečka rajčat a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli masovou směsí. Na ni vyskládejte (jedno přes druhé) kolečka brambor, přelijte sýrovým bešamelem a pečte 30–40 minut.
1
V širším hrnci osmahněte najemno nasekanou cibuli na troše olivového oleje doměkka. Pak přihoďte česnek a po minutě i mleté maso. Opékejte ho dohněda, dokud se zcela nerozpadne na malé kousky.
2
Přidejte skořici, víno a 400 g rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte probublávat půl hodinky. Pak do směsi vmíchejte 2 lžíce nasekané petrželky, ochuťte solí a pepřem.
3
Zatímco dusíte maso, uvařte 3 brambory. Poté opečte na troše olivového oleje lilky nakrájené na kolečka. Z obou stran a pěkně dohněda. Přendejte je na kuchyňské ubrousky a nechte odsát přebytečný tuk.
4
Udělejte si bešamel: máslo rozpusťte na pánvi, přimíchejte mouku, chvíli opékejte a pak zalijte mlékem, přidejte bobkové listy, celý pepř a dvě lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry a 10-15 minut povařte. Vyndejte pepř a bobkový list a osolte podle chuti. Nakonec do bešamelu rozmíchejte dvě vejce a sýr.
5
Začněte vrstvit do středně velké zapékací mísy o objemu zhruba dva litry: na dno dejte část lilků, osolte je, na ně dejte masovou směs, kolečka rajčat a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli masovou směsí. Na ni vyskládejte (jedno přes druhé) kolečka brambor, přelijte sýrovým bešamelem a pečte 30–40 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.