×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajská omáčka s hovězím masem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Rajská omáčka s hovězím masem

Co budu potřebovat

1 kg hovězího předního bez kosti, krk AQ
1 mrkev, 3 cibule
snítka tymiánu
1 lžíce másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 bobkové listy a 4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce třtinového cukru
2 středně velké rajské protlaky
sůl, špetka skořice, citronová šťáva i jemně nastrouhaná kůra
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2. Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3. Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj