×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem
30 minut , Polévka , Nízká náročnost , Italská , Chuťovky , Něco lehkého , Vaření ,

Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule
1 mrkev
3 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 g plechovka rajčat
850 ml–1 litr zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu Nyní v akci
½ okurky
pár mátových lístků
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi.

2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.

3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.

4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.

5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.

6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.

Tip do kuchyně

 

Bílý jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj