×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Co budu potřebovat

1 kg mrkve , oloupané, nakrájené
nahrubo
340 g cibule, nakrájené nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce drceného kmínu BASIC
2 lžíce olivového oleje BASIC Nyní v akci
1,5 litru zeleninového vývaru
250 g smetany na vaření Nyní v akci
Na bylinkové knedlíčky
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 lžíce pažitky, nakrájené nadrobno
60 ml polotučného mléka BASIC
60 ml smetany na vaření Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut; zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj