×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z pečené dýně
120 minut a více , Polévka , Vysoká náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z pečené dýně

Co budu potřebovat

2 kg dýně Hokkaido
1 cibule
olivový olej na zastříknutí Nyní v akci
sůl
875 ml kuřecího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce medu
zakysaná smetana k podávání
oblíbené pečivo k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Dýni omyjte, osušte, přepulte, vydlabejte semínka a pak ji dejte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru, přidejte celou cibuli (i se slupkou), zastříkněte olejem, posypte solí a pečte 55–60 minut.
Pak dejte změklou dýni spolu s kousky oloupané cibule a 250 ml kuřecího vývaru do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté směs přelijte do hrnce, vlijte zbylý vývar, smetanu a med a společně zahřejte. Podle chuti dosolte. Polévku přelijte do termosky.
Na pikniku ji podávejte ozdobenou zakysanou smetanou a s pečivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj