×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou
45 minut , Polévka , Střední náročnost ,

Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Co budu potřebovat

1 lžíce oleje Nyní v akci
1 cibule, nakrájená
2 mrkve, nakrájené na kousky
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
3 stroužky česneku, nasekané
2cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
1 lžička koření garam masala Nyní v akci
1 lžička kurkumy
190 g červené čočky
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
180 g quinoy, uvařené
sůl a pepř, chilli
koření Nyní v akci
K podávání:
koriandr
řecký
jogurt Nyní v akci
zakysaná smetana Nyní v akci

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj