Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát s pečenými rajčaty a chlebem
Albert logoAlbert logo
  • Salát s pečenými rajčaty a chlebem
Salát s pečenými rajčaty a chlebem

Salát s pečenými rajčaty a chlebem

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Rajčata cherry 500 g
  • Česnek 12 strouž.
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Toastový chléb světlý 250 g
  • Olej olivový 80 ml
  • Voda 2 plž
  • Rukola 125 g
  • Prosciutto 12 plát.
  • Parmazán
  • Rajčata cherry 500 g
  • Česnek 12 strouž.
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Toastový chléb světlý 250 g
  • Olej olivový 80 ml
  • Voda 2 plž
  • Rukola 125 g
  • Prosciutto 12 plát.
  • Parmazán

Příprava

1
Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajča­ta nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddě­lím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2
Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochuce­ná rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3
Po 40 minutách vy­ndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4
Pečená rajčata přendám do mísy, pro­házím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strou­haným parmazánem.
5
TIP: Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.
1
Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajča­ta nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddě­lím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2
Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochuce­ná rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3
Po 40 minutách vy­ndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4
Pečená rajčata přendám do mísy, pro­házím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strou­haným parmazánem.
5
TIP: Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.