×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka Pot Au Feu
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Polévka Pot Au Feu

Co budu potřebovat

telecí kýta (nebo plec)
morková kost
plátek telecího kolínka
nové koření
bobkový list
řapíkatý celer
mrkev
cibule
pórek
kapusta
tuřín
brambory Nyní v akci
sůl, pepř
petržel

Jak na to?

Do hrnce nalijeme studenou vodu, do ní položíme maso – kus telecí kýty nebo plece, morkovou kost, plátek telecí nožičky (maso by mělo být lehce ponořené, víc vody není třeba). Vodu osolíme, okořeníme černým pepřem, pár kuličkami nového koření, bobkovým listem a přivedeme k varu. Z vrchu sebereme pěnu, var stáhneme na minimum a přidáme pár kousků řapíkatého celeru, mrkev, cibuli, stonky listové petržele, pár listů kapusty, dva kousky tuřínu a další zeleninu dle libosti. Vaříme do měkka, což bude trvat zhruba hodinu. Asi 20 minut před koncem vaření přidáme do polévky pár kousků brambor a uvaříme do měkka.
Poté vývar přecedíme, maso nakrájíme na plátky a naservírujeme spolu s uvařenou zeleninou, zalijeme čirým vývarem. Ve Francii se k Pot Au Feu servíruje dijonská hořčice a kvalitní hrubá mořská sůl.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj