×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza na větvi
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Chuťovky ,

Pizza na větvi

Co budu potřebovat

1 kostka čerstvého droždí Nyní v akci
1 lžička krupicového cukru Nyní v akci
500 g hladké mouky
1 lžička vločkové soli
1 a ½ lžíce olivového oleje + na potření Nyní v akci
4 plátky slaniny, nakrájené Nyní v akci
200 g strouhané mozzarelly Nyní v akci
120 g najemno strouhaného parmazánu
2 lžičky sušeného oregana
2 lžíce rajčatového protlaku nebo passaty Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
12 špejlí nebo větviček, hodinu předem namočených do vody Nyní v akci

Jak na to?

Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj