×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený vývar
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečený vývar

Co budu potřebovat

11/2-2 kg hovězího masa předního s kostí Nyní v akci
2 mrkve
1/4 středně velkého celeru
2 cibule
1 pórek
2 celerové řapíky
15 kuliček celého pepře
3–5 bobkových listů
svazek petrželky
sůl a mletý pepř
Na dokončení polévky:
1 lžíce másla
1 mrkev
1 jarní cibulka
Na svitek:
500 ml mléka Nyní v akci
1–2 vejce
sůl
hrubá mouka
máslo

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2. Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3. Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj