×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený pstruh
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pečení ,

Pečený pstruh

Co budu potřebovat

2 celí pstruzi
mořská sůl
pepř
2 celé citrony Nyní v akci
1 svazek tymiánu
1 svazek kopru
máslo Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci

Jak na to?

Pstruhy vykuchejte, omyjte, osušte a z obou stran do nich udělejte několik zářezů. Poté je zvenku i zevnitř osolte a opepřete – sůl vetřete i do všech zářezů. Citrony důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Ta pak navrstvěte do břišních dutin obou ryb. Položte je do pekáče nebo zapékací mísy, navrch dejte snítky tymiánu a kopru, plátky másla, a zlehka zastříkněte olejem. Dejte na patnáct až dvacet minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj