×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený hovězí krk s česnekem
120 minut a více , Střední náročnost ,

Pečený hovězí krk s česnekem

Co budu potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj