×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený bůček
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečený bůček

Co budu potřebovat

750 g bůčku, s kostí a kůží
sůl
kmín
mletá paprika (nemusí být)
1 cibule
2–3 stroužky česneku
chleba, kyselé okurky, hořčice, kečup k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Bůček omyjte, osušte a horní část (kůži, případně jen sádlo) nařízněte do mřížky. Osolte ze všech stran a okmínujte. V této fázi rovněž můžete posypat paprikou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáče dejte bůček kůží dolů, trošku podlijte vodou, přidejte cibuli a česnek. Pečte při 160–180 °C hodinu a půl. Po půlhodině bůček otočte kůží nahoru. Během pečení podlévejte. Po upečení nechte maso zchladnout a pak jej nakrájejte. Podávejte s chlebem, vypečeným sádlem, kyselými okurkami a hořčicí či kečupem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj