×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená kořenová zelenina
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pečení ,

Pečená kořenová zelenina

Co budu potřebovat

½ kg máslové dýně, bez semen, nakrájené na 4cm kousky
4 střední červené brambory, vydrhnuté a rozčtvrcené Nyní v akci
2 červené cibule, oloupané a rozčtvrcené
4 malé mrkve, podélně přepůlené nebo nakrájené na špalíky
4 stroužky česneku, oloupané a dlaní rozmáčknuté
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte ji olejem, osolte a opepřete. Pečte doměkka a dozlatova 40–50 minut. Plech v troubě během pečení otáčejte, aby se zelenina pekla stejnoměrně. Podávejte horké.
TIP: Začne-li se zelenina příliš rychle opékat na povrchu, přikryjte ji pečicím papírem, ale jen zlehka, aby se nezačala dusit.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj