×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostrý guláš s chilli a čokoládou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Dušení ,

Ostrý guláš s chilli a čokoládou

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1½ kg hovězí kližky
3 velké mrkve
1 cibule
1 lžíce kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli
svitek skořice
1 červená chilli paprička
1 lžíce hladké mouky Nyní v akci
500 ml červeného vína
300 ml hovězího vývaru
400g plechovka loupaných rajčat
1 větvička tymiánu
2 bobkové listy
50 g tmavé čokolády s obsahem 70 % kakaa Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velkém hrnci a pak na něm zprudka opečte maso, aby se ze všech stran zatáhlo a zhnědlo. Pak k masu přidejte veškerou zeleninu a po chvilce opékání i koření, chilli papričku a mouku. Po chvilce vlijte víno a vývar, vmíchejte rajčata a přidejte tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Poté přiklopte víkem a dejte na 1,5 hodiny péct do trouby. Sejměte pokličku a odklopené pečte další 1 hodinu (nebo dokud maso není měkké). Vyndejte z trouby, vmíchejte kousky čokolády, nechte ji rozpustit a servírujte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj