×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostružinovo-jablečná zavařenina
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Zavařeniny ,

Ostružinovo-jablečná zavařenina

Co budu potřebovat

1 kg jablek
600 g ostružin
900 g krupicového cukru
2–3 lžíce citronové šťávy + lžička navíc

Jak na to?

Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto. Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte. Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí. Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj