×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostrá kuřecí křídla
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost ,

Ostrá kuřecí křídla

Co budu potřebovat

1,5 kg kuřecích křídel
sůl a mletý pepř
Na BBQ omáčku
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžíce římského kmínu
300 g kečupu
1 lžíce jablečného octa (4%)
100 g krupicového cukru Nyní v akci
2 lžičky kajenského pepře, drceného
2 lžičky worcesterské omáčky
3 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce soli

Jak na to?

Začněte omáčkou. Na grilovací rošt nebo na plotnu v kuchyni postavte rendlík. Jakmile se rozehřeje, vsypte do něj kuličky pepře a římský kmín a nasucho opékejte tak, aby se nespálily. Pepř s kmínem roztlučte nahrubo v hmoždíři. V misce smíchejte kečup, ocet, cukr, kajenský pepř, worcesterskou omáčku, česnek a sůl, vše promíchejte a nechte uležet aspoň hodinu.
Křídla zbavte posledního dílu, rozřízněte v kloubu, vložte do mísy, osolte, opepřete a nechte hodinu odležet. Rozpalte gril na 170°C, grilovací rošt či tál poklaďte křidýlky a pečte dozlatova, asi 10 minut z každé strany. Gril nesmí být moc horký, aby se křídla nespálila. Hotová křídla promíchejte v misce s BBQ omáčkou a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj