1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě.
2
Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka.
3
Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
4
Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet.
5
Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě.
2
Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka.
3
Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
4
Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet.
5
Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.