×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Omáčka s ančovičkami a česnekem
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Omáčka s ančovičkami a česnekem

Co budu potřebovat

120 ml olivového oleje Nyní v akci
6 stroužků česneku, oloupaných a rozetřených
50 g ančoviček, rozetřených na pastu
špetka chilli
120 g másla, nakrájeného na kostičky Nyní v akci
400 g vřeten
sůl a pepř
NA OZDOBU
hrst nasekané petrželky
červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
hoblinky parmazánu

Jak na to?

Ve větší pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm 2–3 minuty dozlatova rozetřený česnek. Přidejte ančovičkovou pastu a chilli a opékejte zhruba dalších 5 minut. Snižte plamen, vmíchejte postupně máslo a míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je a přidejte spolu s petrželkou a papričkou do pánve, vše zlehka promíchejte, rozdělte na talíře a posypte parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj