×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí
60 minut , Střední náročnost ,

Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Co budu potřebovat

100 g másla, nasekaného na kousky Nyní v akci
100 ml tekutého medu + pár kapek Nyní v akci
k podávání
kůra z 1 citronu, nastrouhaná Nyní v akci
400 g jablek (např. Jonagold, Gala Nyní v akci
nebo Golden Delicious), oloupaných
a nakrájených na menší plátky
1 balení hotového listového těsta
½ lžičky vločkové soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj