×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Noky s kedlubnovým zelím a slaninou
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

Co budu potřebovat

1 větší cibule
4 středně velké kedlubny
2 lžíce sádla
kmín, sůl, cukr, ocet
1–2 lžíce hladké mouky na zaprášení
500 g bramborových noků Nyní v akci
150 g slaniny v celku Nyní v akci
máslo
pár snítek čerstvé majoránky na ozdobu

Jak na to?

Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky. Sádlo rozehřejte v kastrolu, přidejte cibuli, kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa. Mezitím uvařte doměkka bramborové noky. Slaninu pokrájejte na špalíčky, ty vyškvařte nasucho na pánvi, pak vmíchejte kousek másla a minutu opékejte. Noky podávejte se slaninou a zelím, ozdobené majoránkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj