×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nicejský salát
30 minut , Střední náročnost , Francouzská , Saláty ,

Nicejský salát

Co budu potřebovat

300 g brambor, ideálně malých nových Nyní v akci
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
200 g cherry rajčat, přepůlených Nyní v akci
sůl
pepř
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 salátky little gem
1–2 konzervy tuňáka v oleji Nyní v akci
Na dresink
50 g černých oliv, vypeckovaných Nyní v akci
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu Nyní v akci
4 lžíce oleje Nyní v akci
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj