×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nekynutý mazanec
60 minut , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Nekynutý mazanec

Co budu potřebovat

150 g másla Nyní v akci
150 g moučkového cukru + navíc na posypání
1 vanilkový cukr
2 vejce
250 g měkkého tvarohu
nastrouhaná kůra z půlky citronu + 1 lžíce šťávy Nyní v akci
1 lžíce rumu Nyní v akci
500 g hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
70 g mandlí, oloupaných a nasekaných Nyní v akci
50 g rozinek Nyní v akci
1 vejce, 2 lžíce mléka
moučkový cukr

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na
moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a jemně na něj seshora přitlačte. Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem. Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj